top of page
  • dakommunication

Liviu Bulea în Rotterdam

Updated: Mar 10, 2021

Galeria Chrysalid prezintă OF WANDERING CONCRETE AND A DISPLACED CAMERA, cu lucrări ale fotografului afgan Ferdows Faghir și ale artistului român Liviu Bulea. Expoziția este deschisă în perioada 21 noiembrie 2020 - 28 februarie 2021, la Rotterdam.


Care este legătura dintre lucrările celor doi artiști, ce aduce împreună un aparat foto plecat de acasă și o reflecție conceptuală asupra unui mediu brutalist? Marth von Loeben, curatoare, explică în prezentarea sa: „Definiția lui acasă este foarte diferită de la persoană la persoană. Ceea ce cineva poate numi casă ar putea fi epitomul persecuției și ostilității pentru altcineva; și, în același timp, nici locul de naștere al unui individ nu este neapărat un spațiu sigur”, spune von Loeben și adaugă:„ În expoziție, ambii artiști își prezintă propria definiție și interpretare a acestui concept și a diferitelor forme pe care le poate lua: beton, lemn, sol, plastic, fibre naturale și materiale de construcție sunt toate amestecate împreună pentru a spune o poveste despre două țări diferite și experiențe diferite.


Liviu Bulea spune: „Singura chestiune care ne leagă este că vorbim despre acasă, însă fiecare se referă la țara lui, la experiența lui, în stilul lui propriu. Tocmai asta și-a dorit curatoarea noastră, să găsească doi artiști care vorbesc despre același subiect, însă din perspective proprii.


Foto prin amabilitatea Chrysalid Gallery
11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page