top of page
  • dakommunication

Liviu Bulea în Rotterdam

Updated: Mar 10, 2021

Galeria Chrysalid prezintă OF WANDERING CONCRETE AND A DISPLACED CAMERA, cu lucrări ale fotografului afgan Ferdows Faghir și ale artistului român Liviu Bulea. Expoziția este deschisă în perioada 21 noiembrie 2020 - 28 februarie 2021, la Rotterdam.


Care este legătura dintre lucrările celor doi artiști, ce aduce împreună un aparat foto plecat de acasă și o reflecție conceptuală asupra unui mediu brutalist? Marth von Loeben, curatoare, explică în prezentarea sa: „Definiția lui acasă este foarte diferită de la persoană la persoană. Ceea ce cineva poate numi casă ar putea fi epitomul persecuției și ostilității pentru altcineva; și, în același timp, nici locul de naștere al unui individ nu este neapărat un spațiu sigur”, spune von Loeben și adaugă:„ În expoziție, ambii artiști își prezintă propria definiție și interpretare a acestui concept și a diferitelor forme pe care le poate lua: beton, lemn, sol, plastic, fibre naturale și materiale de construcție sunt toate amestecate împreună pentru a spune o poveste despre două țări diferite și experiențe diferite.


Liviu Bulea spune: „Singura chestiune care ne leagă este că vorbim despre acasă, însă fiecare se referă la țara lui, la experiența lui, în stilul lui propriu. Tocmai asta și-a dorit curatoarea noastră, să găsească doi artiști care vorbesc despre același subiect, însă din perspective proprii.


Foto prin amabilitatea Chrysalid Gallery




12 views0 comments
bottom of page