top of page
  • dakommunication

Onirique Black and White, Fabien GhernatiJoi, 3 februarie 2022, cu începere de la 17:00, se deschide expoziția Onirique Black and White a artistului francez Fabien Ghernati. Cu un titlu franco-englez, cosmopolit ca lumea în care trăim, expoziția de la București, la proaspăt deschisul ARTHUB / Grădina ARTHUB pe Budișteanu 10, propune zece lucrări pe hârtie, în cerneală, pentru că Ghernati este un arhitect francez care desenează ghidându-se după motto-ul „Azi cerneală, mâine mituri”.


Liniile lui Ghernati sunt ferme, formele se decupează clar, dar ideile țin de un interpretabil care are de-a face mai degrabă cu suprarealismul. Este o grafică foarte alb negru, într-un registru suprarealist-magic, cu forme care vin dintr-un imaginar colectiv care ține de videogames, tarot-zodiac-ocultism, dar și de o erotică queer subtilă dar puternică. Desenele lui Ghernati sunt provocatoare nu pentru erotismul lor, cât pentru asocierile pe care le propun.


Fabien Ghernati este primul artist care a răspuns invitației de a participa în proiectul wiehie.org - WE’RE HERE the Project în 2020, era deci firesc să fie și primul artist invitat cu o expoziție solo în seria de dialoguri vizuale pe care le propune proiectul începând cu 2022.


Un eveniment wiehie.org, în parteneriat cu ARTHUB Bucharest, APAC și identity.education, găzduit de Grădina ArtHub și promovat de dakommunication


Parteneri media10 views0 comments

Comments


bottom of page