top of page
  • dakommunication

Insertul Rasovszky în Infra-Noir

Updated: Mar 10, 2021


„Sportul e ok, legumele sunt ok, magnezium b6 e ok, dar cel mai bine e când explodează tot.”

Prima colaborare dintre Lea Rasovszky și Gheorghe Rasovszky se regăsește ca insert în Infra-Noir, o publicație ArtEncounters.


Lea Rasovszky explică: „Am fost invitați de Diana Marincu și Mica Gherghescu să contribuim la publicația asta și contribuția s-a transformat în ceva de sine stătător. Totul pornește de la suprarealiști și de la jocurile creative pe care le făceau între ei. Eu am avut câteva sesiuni cu tata în care am făcut exercițiile astea și am publicat tot ce a ieșit.


Pregătind revista împreună cu Mica Gherghescu, ne-am întrebat cum să creeăm un pod peste generații și să includem artiști contemporani care sugerează spiritul și abordarea grupării Infra-Noir. Așa am ajuns la Lea Rasovszky - și la Gheorghe Rasovszky, care are spiritul ludic de care vorbeam”, spune Diana Marincu.


Infra-Noir este primul număr dintr-un triptic editorial preconizat a fi publicat de fundația din Timișoara și este tipărit în conjuncție cu expoziția „Infra-Noir. Anatomii ale dorinței, metamorfoze ale imaginii”, care are loc la Timișoara, în primăvara anului 2021, în colaborare cu Centre Georges Pompidou.


Publicația de tip revistă, editată de Mica Gherghescu și Diana Marincu, prezintă și două texte inedite, scrise special cu această ocazie de Catherine Hansen și Mica Gherghescu, gândite ca un dicționar de termeni pentru navigarea în universul Infra-Noir. Desigur, publicația are un conținut vizual și reproduce desene de Paul Păun și colaje de Adrian Ghenie, dar și un manuscris dactilografiat de Dolfi Trost, cât și insertul surpriză cu colaborare artistică dintre Lea și tatăl său, Gheorghe Rasovszky.


În București, revista e disponibilă la Dispozitiv Books, str. Popa Tatu nr.20, gratuit.


Foto Alice Voinea, prin amabilitatea Editurii Art Encounters, 2020




86 views0 comments
bottom of page