top of page
  • dakommunication

Proiectul WE’RE HERE împlinește un an

Lucrările internaționale de artă queer ilustrează o diversitate de teme, tehnici și medii


COMUNICAT DE PRESĂ


Pentru difuzare imediată


București, 8 iunie 2021 — Proiectul WE”RE HERE (wiehie.org) aniversează un an și dorește să mulțumească celor treizeci de artiști participanți pentru contribuția lor la vizibilitatea artei queer, fără rușine, fără frică.


Artiștii Fabien Ghernati, Aris Tureac, /\lexāndre, Liviu Bulea, Bassel Moussa, Lea Rasovszky, Frank Xarate, Adrian Florin Pop, Miss Natasha Enquist, Paul Mureșan, Dan Toma, Laceoni, Emiol Capet, Tiberiu Căpudean, Hortensia Mi Kafchin, Rémi Segalas, Ian Stone, Michał Sokołowski, Gili Avissar, Otilia Cadar, Atila Gomboș, Nikola Djukich, Efthymis Charmalias, Adrian Oncu, Alina Marinescu, Meraj, Rudolf Cuchkin, Darrell J. Dinges și Santiago Estellano vin din 20 de țări (de origine și rezidență): Argentina, Canada, China, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Iran, Israel, Italia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Siria, Uruguay și SUA.


Proiectul WE”RE HERE este, pentru moment, o expoziție online care aduce laolaltă artiști într-o rețea informală care se concentrează pe (re)imaginarea unei modalități de prezentare a artei. Pe 8 iunie 2020, proiectul WE’RE HERE invita artiștii, indiferent de cetățenie, domeniu artistic și modalitate de expresie, să-și înscrie lucrările queer, fără premii, fără taxe. Apelul s-a concretizat într-o expoziție virtuală, prezentată ca showcase Vimeo cu o durată de aprox. 1.600 de secunde / cu 36 de lucrări care se pot viziona la bit.ly/VimeoWEREHERE și, în funcție de fonduri care urmează a fi obținute, o instalație video și o expoziție fizică în Romania. The expoziția conține nuditate și este destinată adulților. Proiectul mai are două componente: una de cercetare a artei queer contemporane și a practicii artistice a participanților și una editorială, de știri și interviuri cu artiștii WE”RE HERE.


Apelul rămâne deschis - https://www.wiehie.org/post/we-re-here-open-call-web-exhibition mai multe detalii despre temele The Queer Kiss (Sărutul queer), The Portrait of the Artist (Portretul artistului) și Going Banana urmând a fi anunțate în luna iulie 2021. Artiștii din țările actualmente nereprezentate în proiect sunt în mod special invitați să se înscrie.


Despre

WE'RE HERE este un proiect de comunicare pentru artiști, și în același timp unul editorial și de cercetare.


WE’RE HERE este o expoziție fizică și virtuală care o oferă o platformă hetero-prietenoasă pentru promovarea expresiilor subculturale queer, feministă și de alt fel. Într-o perioadă marcată de incertitudine, când marea majoritate a evenimentelor culturale publice a fost anulată sau amânată, când finanțarea locală a artelor a devenit greu de găsit, WE’RE HERE propune o cultură a solidarității și vizibilității pentru toți.


WE’RE HERE va lucra cu artiștii participanți pentru a le reconstrui arta într-un mod compatibil cu vizionarea ei online. WE'RE HERE dorește să creeze o experiență nouă adaptată actualității fizice și online.


Partner:

identity.education


Vimeo

bit.ly/VimeoWEREHERE


Contact



bottom of page